Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Παράσταση για δυνατούς αθλητές – χάλκινο μετάλλιο η Μαντώ Σιδηροπούλου στην Σφαίρα Κοριτσιών Λυκείων.

ΛΑΓΚΑΔΑΣ 7 MΑΪ 2014

Την Τρίτη 6 Μαΐου 2014 στο ΟΑΚΑ, 17:00 στο Κ1 βοηθητικό στάδιο διεξήχθη ο τελικός της Σφαιροβολίας Κοριτσιών Λυκείων του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΒΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΚΥΠΡΟΥ. 

Μαντώ Σιδηροπούλου
Ήταν η ώρα που περίμενε τους τελευταίους δύο μήνες η μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Λαγκαδά και αθλήτρια του Γυμναστικού Συλλόγου Λαγκαδά Μαντώ Σιδηροπούλου για να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο των απονομών.
Η Αθλήτρια παρ΄ ότι φοιτά στην Γ΄ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Λαγκαδά (χρονιά εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση) όλη την χρονιά προετοιμάστηκε ψυχή και σώματι για αυτόν τον αγώνα και σύμφωνα με την start list του αγωνίσματος αναμενόταν να πρωταγωνιστεί.
Ο αγώνας ξεκινά και στις κερκίδες του σταδίου βρίσκονται η μητέρα της αθλήτριας και ο προπονητής της. Στην 1η βολή της 12,99 και πλασάρισμα στην 2η θέση γνωρίζει πως δεν είναι αρκετά για το μετάλλιο και συνεχίζει στην 2η και 3η βολή με άκυρες, όμως οι συναθλήτριές της την ξεπερνούν και την ρίχνουν στην 6η θέση της οχτάδας που συνεχίζει τον αγώνα. Αθλήτρια και προπονητής αναζητούν αυτό που είχαν κατά νου και είχαν δουλέψει.


4η βολή άκυρή και τα περιθώρια στενεύουν, 5η βολή – 12,12 και η ανησυχία έκδηλη στην αθλήτρια. Ο προπονητής γυρίζει και κοιτά την μητέρα της αθλήτριας που φαίνεται απορημένη, γυρίζει κοιτά την αθλήτρια και την φωνάζει κοντά του. Μετά την πρώτη του πρόταση η αθλήτρια ξεσπά σε λυγμούς, κλαίει. Αυτόματά η σκέψη του προπονητή είναι ¨ ‘όχι αξίζει παραπάνω, το έχω δει¨, πιστεύει σ΄ αυτήν. Με ήρεμο τρόπο παίρνει από τα μάτια της τα δάκρυα, δεν την αφήνει να πέσει, της εξηγεί, επικεντρώνει την σκέψη της και διάθεσή της στην τελευταία βολή.
Και τελευταία βολή η Μαντώ μάζεψε όλη την δύναμη της σωματική και ψυχική και σπρώχνει γρήγορα την σφαίρα μακριά που πέφτει στα 13,50 και από την 6η θέση που βρίσκετε ανεβαίνει στην 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Πολλά-πολλά συγχαρητήρια ΜΑΝΤΩ για την υπομονή και επιμονή στον αγώνα, για την πίστη στον εαυτό σου και στην δουλειά σου, για την δύναμη της ψυχής που επέδειξες.                                                        ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ



Τα αποτελέσματα του τελικού της ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΒΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΚΥΠΡΟΥ

Α/Α
ΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ
ΣΧΟΛΕΙΟ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε.
ΕΠΙΔΟΣΗ
1
ΤΖΕΝΓΚΟ
ΕΡΙΖΑΜΠΕΛΑ
ΓΕΛ Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
16,55
2
ΦΕΛΛΑ
ΓΑΒΡΙΕΛΛΑ
ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙΩΝ
ΚΥΠΡΟΥ
14,10
3
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΝΤΩ
ΓΕΛ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΔΥΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
13,50
4
ΓΕΡΟΜΑΡΚΑΚΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
2ο ΓΕΛ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΛΑΣΙΘΙΟΥ
13,47
5
ΧΑΜΠΟΥΝΤΑΝΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ
ΓΕΛ Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
13,00
6
ΣΑΚΕΛΑΡΗ
ΛΕΜΟΝΑ
1ο  ΓΕΛ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΡΑΜΑΣ
12,99
7
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΕΥΑΓΓ-ΔΕΣΠΟΙΝ
2ο ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ
ΞΑΝΘΗΣ
12,84
8
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
4ο ΓΕΛ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΡΑΜΑΣ
12,75
9
ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΡΙΣΤΕΑ
4ο ΕΠΑΛ ΠΑΤΡΑΣ
ΑΧΑΙΑΣ
11,84
10
ΤΣΙΜΠΡΑΗΛΙΔΟΥ
ΣΟΦΙΑ
1ο ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΚΟΖΑΝΗΣ
11,73
11
ΚΑΡΒΕΛΑ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
2ο ΓΕΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Α΄ ΑΘΗΝΑΣ
11,06
12
ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΔΟΥ
ΕΙΡΗΝΗ
3ο ΓΕΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΠΕΛΛΑΣ
10,95